7 Gode grunner til å stå opp tidlig på morgenen

Sliter du ut slumreknappen? Våkner du til hastverk og stress som varer resten av dagen? Her er 7 grunner til at jeg elsker å stå grytidlig opp om morgen

Basert på overskrift og innledningen her nå får du kanskje et inntrykk av at jeg er en skikkelig morgenfugl som spretter opp av sengen før solen i det hele tatt har tenkt tanken på å stå opp. Det er altså ikke helt sant. Jeg er faktisk en mester i å slumre, noe noen lesere kanskje husker igjen.

Men av og til faller jeg inn i en god periode, og da er morgenen noe av det beste som finnes. Stillheten, roen og den gode tiden gjør rett og slett underverker for både humøret og produktiviteten – noe som smitter videre resten av dagen.

The early morning hours are so peaceful, so quiet. It’s my favorite time of day. I truly enjoy that time of peace, that time to myself, when I can think, when I can read, when I can breathe. – Leo, Zenhabits

1. Stillheten

For den stillheten du får om morgenen, når det er bare deg og kaffekoppen er rett og slett helt fantastisk! Ingen motordur eller nabostøy, kun deg i stillheten med ferske  og friske morgentanker – det er i denne stillheten jeg finner flytsonen min.

2. God tid

Forskjellen mellom å stå opp 10 minutter før du må ut døren og 1,5 time er helt magisk! Dette er gjerne tid hvor ingen andre krever noe av deg, en tid uten møter og avtaler, en tid hvor du ikke MÅ gjøre noe, men KAN gjøre akkurat det du ønsker.

Les også: Hvordan få tid til alt du ikke har tid til

3. Roen

Kombinasjonen av god tid og stillhet gir meg en helt unik ro, som jeg sjelden finner andre steder på døgnet. Det finnes ikke støy og forstyrrelser enda (før jeg begynner å sjekke e-post osv), det kan gi rom for meditasjon og gode refleksjoner. Denne roen gir en god og avslappet start på dagen som gjerne følger meg utover dagen.

4. Frokosten

Den god tiden har en annen fordel, nemlig tid til en god frokost og kaffe. Å vandre rolig hjemmefra med mett mage og kaffe i blodet gir en helt annen start på dagen enn å løpe hastig ut døren med et lite knekkebrød i hånden.

5. Trening

Jeg har alltid foretrukket å legge treningen tidlig om morgenen om det lot seg gjøre. Til tider har jeg vært på treningsstudio allerede klokken halv 6 om morgenen. Det er en kickstart på dagen det og ikke minst et stort boost av energi!

6. Produktivitet

Kombinasjonen av stillhet, ro, god tid og ikke minst helt blanke ferske tanker er veldig god for både fokus, produktivitet og kreativitet. Det er få distraksjoner og ingen støyende tanker fra dagen som har vært. Morgenen er min mulighet til å få et forsprang på resten av verden som ligger å sover.

7. Det gode humøret

Mange forbinder kanskje morgener med morgengrettenhet og sure miner, men tro meg, når du får kjenne på hvordan det er å stå opp og få denne magiske tiden for deg selv så vil du fort kunne kjenne på det gode humør! Å komme som en av de føste på jobb om morgenen og likevel ha fått tid til en god frokost, trening og kanskje noen egne prosjekter, det føles helt vidunderlig og resten av dagen kan egentlig bare nytes!

Det skal sies at jeg innser at grytidligere morgener ikke er for alle, og godt er det for meg i det minste, for da hadde jeg nok måttet stå enda tidligere opp. Noen finner kanskje de samme fordelene sent på kvelden og natten. Eller på helt andre tidspunkt. Poenget er vel kanskje mest å minne deg om å finne ditt lille pustehull i hverdagen hvor du finner roen, stillheten og tiden til deg selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen