5 nøkler til suksess og måloppnåelse

I dette innlegget deler Eirik Førlie sine tanker om hva som er nøklene til å oppnå mål. Les flere inspirerende og motiverende innlegg fra Eirik på nettsiden hans; Eirikforlie.com

1.Valg

Valg er nøkkelen til alt. Gode valg eller dårlig valg. Valgene du tar vil enten ta deg nærmere målet ditt eller dra deg lenger unna. Et dårlig valg må tas konsekvensen av, og du vil lære av de i fremtiden for å kunne gjøre bedre valg. Et godt valg vil føles godt og ta deg nærmere målet du har satt deg. Hver dag vil du møte på valg du er nødt til å ta. Når de spiser kake eller drikker brus i lunsj på jobben så er du nødt til å gjøre ditt valg om du vil nå målet ditt om en mer muskuløs og slankere kropp, og bedre helse. Velger du å spise kake i lunsjen eller drikke brus er det greit nok, men konsekvensen av det valget må du ta selv og det vil dra deg lenger vekk fra det målet du har satt deg. Ikke skyld på «dårlig forbrenning» eller at du ikke er «lagd» til å gå ned i vekt/fett. Det lurer kun deg selv. Sett en deg en høyere standard. Hvis du ser en muskuløs og slank person i gata er det tydelig at han/hun har gjort valg og ofret ting for å komme dit han/hun er.

Valg er første nøkkel til suksess og oppnå mål. Velg din vei. Stå for det, og følg den veien.

2. Vær Konsistent

På samme måte som valg er nøkkelen til suksess, er en annen viktig faktor er å være konsistent. Valg må du gjøre hver eneste dag for å ta deg nærmere målene dine, et godt valg en dag hjelper lite om du gjør dårlige valg de seks andre dagene i uken. Det du gjør innimellom har liten betydning, men det du gjør ofte og på en konsistent basis er det som betyr noe. At du tar valgene hver dag og følger de.

Å være konsistent er andre nøkkel til suksess og oppnå mål.

3.Du prøver. Du må forplikte

«Jeg skal prøve» «Jeg prøver å gå ned i vekt». Har du noen gang opplevd at du klarer å oppnå det du prøver? Du prøver, og holder ut i noen uker. Akkurat som nyttårsforsetter. Det funker ikke fordi du har ingen forpliktelser. Det er bare et tomt «løfte» av en tradisjon. Slutt å si at du skal prøve på noe, fordi å prøve funker ikke. Du må forplikte deg til det du skal gjøre. Forpliktelser til å ta valg på en konsistent basis.

Forpliktelser er tredje nøkkel til suksess og oppnå mål.

4.Jeg burde

«Jeg burde trent nå», «Jeg burde kanskje spise fisk istedenfor pølse til middag i dag». Vil du vite forskjellen på de som faktisk når målene sine og de som ikke gjør det? De som gjør målene sine sier til seg selv at de MÅ gjøre det. De tar et valg mot et, eller flere, mål de vil oppnå. Du velger selv veien du vil gå og hvilke valg som er nødt til å gjøres for å se målet bli en realitet. For noen som setter seg målet om å bli slankere, komme i bedre form og bedre trent så har de tatt valget mot at:
• De MÅ spise grønnsaker
• De MÅ trene
• De må ofre enkelte matvarer til fordel for andre. Men følelsen av å nå et mål vil overstige følelsen «ofringen» gir.
• De MÅ utvikle seg selv for suksess.
De som ikke når målene sine sier «Jeg burde gjøre det og jeg burde det». For å lykkes i å oppnå målene du setter deg er du nødt til å snu «jeg burde» til «jeg må». Hodet plukker opp signalene som kommer ut av munnen på deg og det du tenker. Jeg burde er usikkert. Jeg MÅ er selvsikkert. Hodet ditt følger deg om du er selvsikker i tankegangen og veit hva du vil. Velg målene dine og veien din. Lag en plan for hvilke tak du må gjennomføre for å komme dit.

Jeg MÅ er fjerde nøkkel til suksess og oppnå mål

5. Still deg selv de riktige spørsmålene

«Hvorfor klarer jeg ikke gå ned 10kg?» «Hvorfor klarer jeg ikke å redusere fett% og få frem six-packen?» «Hvorfor klarer jeg ikke å gjøre en bedre jobb og tjene mer penger?» Spørsmålene du stiller deg selv bestemmer tankegangen din. «Hvorfor klarer jeg ikke..» «Hvorfor kan jeg ikke..». Ved å stille deg selv disse spørsmålene vil du komme opp med grunner på hvorfor du ikke klarer å oppnå de diverse målene du setter deg. Snu spørsmålene, og tankegangen til hvordan. HVORDAN skal jeg klare å gå ned 10kg. HVORDAN skal jeg klare å få frem six-packen til sommeren? HVORDAN skal jeg gjøre en bedre jobb og tjene mer penger?

Prøv nå: Still deg de to forskjellige spørsmålene og føl hvilken kraftig effekt det har på tankegangen din. «Hvorfor klarer jeg ikke» vil gjøre at du kommer opp med hundrevis av grunner til hvorfor du ikke klarer det. «Hvordan skal jeg klare det»/»Hva skal til»- tankegangen bygger opp deg opp med flere hundre veier for at du skal oppnå målene du setter deg. Du finner det du leiter etter. Du finner svar på de spørsmålene du stiller deg. «Seek and you shall find»

Å stille seg selv de riktige spørsmålene er femte nøkkel til suksess og oppnå mål

Oppsummering:

Alt begynner i hodet. Det du tror på, og tror NOK på, det skjer. Det blir realiteten. Skap din egen realitet og vei i livet ved å begynne med riktig tankegang.
1. Ta gode og bevisste valg
2. Vær konsistent med valgene du tar
3. Forplikt deg til å oppnå målene du setter deg
4. Snu «jeg burde»- til «jeg må»
5. Still deg selv de riktige spørsmålene og finn de svarene du vil


2 hendelser på “5 nøkler til suksess og måloppnåelse”

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen