6 veldig gode grunner til å starte egen blogg og skrive om lidenskapen din

Å starte en egen blogg og skrive om lidenskapen din kan gi deg mange nye muligheter, venner, kunnskap, opplevelser og inntekt. Aldri før har det vært så enkelt å kunne nå ut til verden og kanskje skape sin egen arbeidsplass.

Kast bort alle fordommer du har om blogging, for dette er din unike mulighet! Det er ikke din eneste mulighet, men det er en potensielt veldig stor mulighet som du når som helst kan gripe!

Les også: Du trenger ikke å si opp jobben – Prøv deg som hobbygründer først

For hvis du ser forbi alt fjaset du hører om bloggere i media, hvor fantastisk mulighet er det ikke egentlig du egentlig har her? At du i løpet av en kveld kan opprette en blogg, skrive om din lidenskap og potensielt kunne nå ut til en hel verden med det? Aldri før i historien har det vært så enkelt å skape sin egen arbeidsplass basert på sin lidenskap og aldri før har potensialet vært større enn nå!

Å blogge er årtusenets mulighet for mannen i gaten å slå gjennom, nå ut til verden og skape sin egen arbeidsplass.

Du kan i dag gå fra å ha noen tanker for deg selv hjemme alene til å kunne dele disse tankene til en hel verden. Du kan gå fra tomme hender, til å ha hele verden for dine fingertupper og tjene penger på noe du allerede elsker å drive med.

Blogging må være årtusenets mulighet for mannen eller damen i gaten å slå gjennom, nå ut til en hel verden og skape sin egen arbeidsplass. Mange unge fjortisjenter har skjønt potensialet i dette, dessverre er det mange voksne som henger etter og ikke ser mulighetene.

Jeg har nå blogget i 8 år, først med Aksjebloggen (Som senere ble solgt), deretter med Målbevisst.no. Selv om jeg ikke har kommet meg opp på noen såkalte topplister, så har disse bloggene gitt meg et hav av muligheter, kontakter, kunnskap, venner og opplevelser. Og det har til og med gitt litt inntekt på si – sjekk bare ut «Prosjekt Pengetre»

Og nei, du skal ikke blogge bare for å blogge. Det handler om at dette er en helt unik mulighet for deg til å kunne ta steget videre med noe du allerede elsker å gjøre. Det koster nesten ingenting å prøve og potensialet er en hel verden som er koblet til internettet. Så hvorfor skal du ikke prøve? Her er i hvert fall 6 veldig gode grunner til at du burde blogge om lidenskapen din:

1. Du lærer helt enormt mye nytt og nyttig

La oss begynne med det første først, du kan nemlig slappe helt av – Du trenger ikke å vite noe som helst om hvordan opprette en blogg eller nettside. Du trenger ikke å kunne HTML eller PHP koding. Du kan starte med helt blanke ark, alt du trenger å vite finnes noen tastetrykk unna på nettet og med en gang du taster disse trykkene så vil en ny verden åpenbare seg for deg. Jeg begynte selv med helt blanke ark.

For Torstein ble denne lærdommen i seg selv til en millionbedrift – Les mer her «Torstein gjorde kjellerhobbyen om til en millionbedrift«

I tilegg til å lære å lage blogg og nettsider vil du selvsagt lære mye mer om de temaene du faktisk skriver om og er interessert i.

2. Du får mange nye kontakter og venner

Når du skriver en blogg vil du etterhvert tiltrekke deg lesere som er interessert i akkuart det du skriver om. Før du vet ordet av det har du fått nye venner og bekjente som deler ditt egasjement og dine interesser. Dette har jeg selv opplevd i stor grad gjennom begge mine blogger og dette igjen trigger gjerne neste punkt.

3. Du skaper nye muligheter for deg selv

Å ha en blogg kan føre til mange nye muligheter for deg innenfor det som opptar deg rett og slett fordi du blir synlig for alle andre som også er opptatt av det samme som deg. Bloggene mine har gitt meg mange nye muligheter, deriblant jobbtilbud, vunnet coachingkurs, invitert med på mange kurs og seminarer, intervjuet og møtt autoriteter innenfor mitt interessefelt, tjent penger på interessen min osv. osv.

4. Du kan gjøre en forskjell i andres liv

Dette er kanskje det kjekkeste jeg vet når det kommer til blogging. Nemlig at du får muligheten til å inspirere og kanskje til og med gjøre en forskjell i andres liv om så bare en veldig lite forskjell. Stadig tar takknemlige lesere kontakt etter å ha lest og fått noe ut av det jeg skriver. Dette er rett og slett bare jævlig gøy!

5. Du kan tjene penger på det du allerede elsker å gjøre

Tenk om du kunne tjene penger på det du elsker å drive med? Det er det mange som allerede gjør gjennom bloggene sine. Selv om det ikke er lett å tjene mye penger, så er det enkelt å prøve. Dette bør selvsagt ikke være hoveddriveren, men heller en ekstra bonus om du klarer å nå ut til nok lesere. Dette kan skje plutselig.

Det er nok av eksempler på bloggere som har gjort bloggen til sin egen arbeidsplass og levebrød.

Selv tjener jeg nok ikke all verden på mine blogger, men det er likevel veldig kjekt å se at det kommer noen ekstra tusenlapper inn på konto hver måned. Du kan følge med på dette på Prosjekt Pengetre.

6. Det er gøy!

Helt til slutt – Blogging er faktisk veldig gøy! Det er en fantastisk plattform å kunne utfolde og utforske egne interesser sammen med andre.

Skroll til toppen