Suksessen med «Quizzer» gav nye utfordringer

Thor Erling hadde nådd toppen over de mest populære appene i Norge, men hadde en stor utfordring foran seg: Å finne en god investor som kunne ta suksessen videre.

Les også del 1: Thor Erlings første app lastet ned av over 300 000

I første delen av dette intervjuet kunne du lese om Thor Erling som uten tidligere erfaring med å lage apper fikk utviklet appen «Quizzer» i samarbeid med Frost Software. «Quizzer» ble raskt en suksess i Norge, men utfordringene med å ta suksessen videre uten kapital ble for stor. Det ble behov for en investor.

 

Jakten på en god investor

Quizzer hadde behov for kapital for videre drift og utvikling. Det meste av inntektene gikk med til videre utvikling, leie av server og alle de andre kostnadene som medfølger. Det å ha en populær app i Norge gir ikke de helt store inntektene, Thor Erling begynte derfor å se på mulighetene til å utvide «Quizzer» til andre land. Men for å utvikle og utvide spillet var det behov for en investor.

– Vi jobbet hardt for å komme i kontakt med riktige investorer. Vi fikk med en investor på laget som skulle hjelpe oss med å finansiere Quizzer for videre utvikling og landsering i flere land. Investoren viste seg å ikke gjøre det han lovet og med dårlige avtaler stod Quizzer igjen uten investor og sårt trengt kapital. Etter en stund fikk enda en investor med på laget, men også dette skulle vise seg å være en investor med store ord og lite handling.

Jeg har lært mye. Vi skulle ha begynt jakten på investorer lenge før appen startet nedturen.
– Thor Erling Prestbøen

 

Quizzer ligger i dag fortsatt i app store. Spillet har fortsatt en loyal spillerbase og nye spillere til de allerede 250 000 registrerte spillerne kommer til hver eneste dag, men selvsagt ikke i samme tempo som før. Selv med mange og loyale spillere, kan det kanskje snart være slutt for den en gang så populære quiz-spillet.

– Uten investorer og tilførsel av kapital kan vi desverre ikke jobbe med å ta suksessen med Quizzer videre. Vi har som sagt jobbet hardt med å komme i kontakt med riktige investorerer, men har desverre ikke lykkes med dette. Dette gjør nok at Quizzer kanskje blir tatt ned fra app store etter hvert. Jeg har lært mye. Vi skulle ha begynt jakten på investorer lenge før appen startet nedturen.

 

Verdifulle erfaringer og veien videre

Quizzer kan uten tvil betegnes å ha vært en app-suksess i Norge i forhold til antall nedlastninger og spillere. Mye av suksessen ligger i spillets enkelhet, mener Thor Erling. Men selv med 300 000 spillere har det ikke gitt det helt store overskudded for Thor Erling og veien ned fra toppen kan være like bratt som opp i app-verdenen.

– Uten å nevne tall så kan jeg si at det ikke har vært enorme inntekter. Vi snakker under 500 000 kroner. Inntektene har stort sett gått ut igjen til videre utvikling, leie av server o.l. Etter at Quizzer hadde ligget på topp litt, begynte kapitalen å ta slutt og vi begynte samtidig å miste spillere. Antall nedlastninger sank også drastisk.

Uten å nevne tall så kan jeg si at det ikke har vært enorme inntekter. Vi snakker under 500 000 kroner.
– Thor Erling Prestbøen

 

Thor Erling er klar på at han har høstet verdifulle erfaringer med Quizzer og har mange tanker om hva han kunne gjort annerledes.

– Det er veldig mye jeg ville gjort annerledes med den erfaringen jeg har nå. Jeg ville sørget for å ha gode kontrakter som ble sett gjennom av advokater og ikke inngått avtaler med investorer jeg ikke var 100% sikker på. Jeg ville nok også fokusert mer på å lansere i andre land mens Quizzer lå på topp i Norge.

De verdifulle erfaringene fra Quizzer tar han med seg videre, og kanskje hører vi fra han i løpet av nær fremtid, for denne mannen har allerede nye baller i luften.

– Jeg holder på å inngå et samarbeid med et annet selskap om en helt ny app. Og ser her at jeg kan dra nytte av all erfaringen min fra Quizzer. Jeg kan desverre ikke si så mye om dette enda før lansering i USA.

 

Gode råd til deg som har en app-idé du ønsker å utvikle

Thor Erling har gjort sine erfaringer fra Quizzer og drømmer også om å kunne bruke noe av denne erfaringen til å hjelpe andre som ønsker å utvikle apper.

– Hvis du har en idé du føler er virkelig god, en idé du tror også andre vil føler er virkelig bra, da er mitt råd å bare satse og hoppe ut i det. Ikke la andre bestemme hva du skal gjøre. Det var for eksempel mange som sa til meg «En app? Det kommer aldri til å bli populært». Følg idéen du selv har tro på!

Men Thor Erling påpeker også viktigheten av å også kunne tenke kritisk. For hvis idéen kan vise seg å ikke være like god i praksis, da er det smart å enten videreutvikle eller legge idéen på hyllen før det går for langt, mener han.

Gjennom dette intervjuet har Thor Erling delt sin historie med å utvikle Quizzer helt uten forhåndserfaring. En app som gikk rett til topps i Norge, men som møtte på stadig flere utfordringer etter suksessen. Thor Erling sitter på verdifull erfaring og er villig til å dele denne. Hvis du selv sitter inne med en god idé eller ønske om å utvikle en app og har spørsmål om hvordan du kan gå frem, så kan du ta kontakt med Thor Erling.

«Quizzer»

  • Et enkelt Quiz-spill for iPhone og iPad
  • Lansert sommeren 2012
  • Var i en periode den mest populære appen i Norge
  • Over 250 000 registrerte spillere
  • Utviklet av Frost Software
  • «Quizzer» i app store

Skroll til toppen