Man må våge for å vinne

Foto: Pixabay

Om du finner din lidenskap og klarer å gjøre karriere ut av det, er det sannsynlig at du ender opp like lykkelig som du er suksessfull.

Det finnes utallige måter å utvikle seg selv på. Det krever dyp tenkning, vurdering og målsetting for å finne ut hvor man skal begynne. Det kan være på det personlige plan, økonomiske, karrieremessige eller noe helt annet. Det kan være vanskelig å vite nettopp hvor man skal starte, men en ting er sikkert – man må tørre å ta noen sjanser for å vinne. Dette er Martin Jacobson et perfekt eksempel på – svensken som startet drømmen på gutterommet og har endt opp som pokerspiller i verdenseliten.

En inspirerende historie

Svenske Martin Jacobson visste nok ikke da han studerte for å bli kokk at han i 2014 kom til å vinne 10 millioner dollar i verdensserien for poker – som er den femte største enkeltutbetalingen i pokerturneringens historie. 31-åringen fra Stockholm som for øyeblikket bor i London og satser fullt på pokerkarrieren. Han er et perfekt eksempel på hvordan det å ta sjanser, og bryte ut fra komfortsonen hjelper oss på veien til å oppnå suksessen man fortjener.

Fra kokk til årets spiller

Jacobson hadde aldri intensjoner om å bli en pokerstjerne, da han startet karrieren sin som kokk i ung alder. I 2008 vant han sin første pengesum da han tok tredjeplass i den Europeiske pokerturneringen i Ungarn. Siden den tid har mye skjedd for svensken, som ble kåret til årets spiller i det svenske pokermagasinet i 2015. Mens han jobbet som kokkelærling, begynte han å legge ned flere nattetimer på pokerspill på nett, der han jobbet strategisk og forberedte seg på å spille i live-turneringer. Drømmen hans startet altså så enkelt som fremfor dataskjermen på kvelden, der hans lidenskap etterhvert tok han til verdenstoppen i grenseløs Texas Hold’Em.

Integritet er nøkkelen

For Jacobson er integritet hovedingrediensen i pokerspillet sitt. For å spille poker må man tørre å ta sjanser, og vite hvilke sjanser som skal tas og ikke. Man må prøve å feile, og lære seg strategisk tankegang – noe som gjelder alt her i livet dersom en skal nå målene sine. Gjennom dette vokser man også som person, og Jacobson har tidligere uttalt at hans mentale velvære har vært en stor faktor i hvordan han har blitt så suksessfull som han er. I 2017 stod det dårlig til for Jacobson og han lå an til å tape i en turnering – men han fortsatte likevel til tross for å være i en vanskelig situasjon, da man lærer av å risikere å tape alt.

Ikke bare en pokerspiller

Den tidligere kokken er linket til flere veldedighetsorganisasjoner, blant annet en som donerer 2% av vinnerpotten til pokerspillerne til forskjellige organisasjoner som kan gjøre mest med pengene. I tillegg fungerer han som ambassadør for pokerspillet, og viser en lidenskap for spillet og mentalt velvære i et stressende miljø med mye press. Han er et godt eksempel på at man må våge å drømme, ta sjanser og bryte ut av komfortsonen for å vinne. Han viser også at med mye penger kan man bidra til mye godt, som å gi tilbake til samfunnet gjennom veldedige organisasjoner. Man skulle kanskje ikke tenke at poker og personlig vekst går hånd i hånd – men det er en sport som kan snu livet opp ned, med å ta en sjanse og vinne.

Mental og fysisk helse viktig

Jacobson praktiserer yoga og reki-meditasjon, i tillegg til å være fokusert på helse, trening og ernæring. Han tror at dette har vært med på å skape suksessen og har gitt han et ess i ermet, i tillegg til å ha den egenskapen der han holder seg positiv og beholder selvtilliten uansett situasjon. Men suksess kommer ikke enkelt, og i tillegg til fokus på god mental og fysisk helse ligger det tusenvis av timer med forberedelser, analysering, planlegging og teori bak hvert suksessfulle trekk.

Hva du kan ta med deg fra denne historien

Det er aldri for sent å skifte karriere, satse på drømmen eller ta livet ditt til det neste nivået. Enten du drømmer om å bestige Mount Everest, starte din egen bedrift eller reise jorda rundt – er det samme prinsipper som gjelder uansett: man må tørre, bestemme seg for at man skal og at det er mulig, og strategisk gjøre det som skal til for å komme dit. Mye er gjort allerede når man har innsett at ingenting er umulig, og har kvittet seg med mentaliteten om at man kommer til å feile. Det er bare du som kan snu livet ditt opp ned, så ikke la en mental sperre stoppe deg.

Skroll til toppen