Kunsten å ta livet av et prosjekt for å gi ekstra liv i et annet

Det er ikke enkelt, men noen ganger veldig nødvendig å drepe prosjekter. Når du har for mange baller i luften vil valget kunne handle om å ikke lykkes med noen, eller å faktisk lykkes med noen få.

Er du en av dem som stadig for nye og spennende ideer og går straks i gang med stadig nye prosjekter? Du er ikke alene, det er så enkelt å starte et nytt prosjekt når ideen er ny og fersk og iveren er på sitt høyeste.

Men så skjer det som kanskje skjer litt for ofte. Prosjektet får for lite oppmerksomhet. Du har for mange andre prosjekter på gang og selv om du har troen på dette prosjektet også så får det bare akkurat nok næring til å overleve, såvidt..

Det ligger der bak i bakhodet og gnager, på alt du burde ha gjort for å drive det framover, alt du egentlig har lyst til å gjøre i prosjektet. Det er jo tross alt en grunn til at du startet i utgangspunktet.

Hvorfor drepe et prosjekt du liker?

Så hvorfor i alle dager så skal du drepe et prosjekt du tross alt startet med stor iver, som du liker og mener har et stort potensiale?

Lets face it, å ha for mange gode ideer og prosjekter er et luksusproblem, men det er likefullt et problem. Det er et problem i den forstand at du mister en av de viktigste aspektene for å lykkes, nemlig fokus og et godt stykke arbeid over tid.

Ved å stadig skifte fokuset mellom mange ulike prosjekter vil hvert av prosjektene lide av underernæring av din oppmerksomhet. De får ikke nok næring til å vokse og det går tregt på alle bauger og kanter. Istedet for å gi livsgnisten til et fantastiske prosjekt, gir du bare en liten gnist som akkurat holder livet i mange gode og middelmådige prosjekter.

Men tilbake til luksus-delen av luksusproblemet. Luksusen består nemlig i at du har mange gode prosjekter – Velg det beste prosjektet og fokuser energien og oppmerksomheten din hit. 

Hvis prosjektdrap blir for drastisk, tenk på det som en liten dvale

Det kan være tøft å drepe et prosjekt du har jobbet mye med og har troen på, men hvis du ønsker å lykkes med prosjektene dine så krever det fokus. Det er derfor viktig å fokusere på én ting om gangen. Men du trenger ikke å tenke på det som å drepe et prosjekt, legg det heller på is. 

Noen prosjekter er for gode til å dø, men de må i det minste vike for de beste prosjektene. Dette er prosjekter du heller kan legge på is. Legg ideen og prosjektet i skuffen til du har lykkes med det beste prosjektet ditt først og det begynner å stå på egne bein. Deretter kan du tillate deg å grave fram det nest beste prosjektet fra skuffen.

Det er vanskelig å holde seg til et prosjekt, men det er definitivt enklere å lykkes med ett prosjekt om gangen med full energi og fokus enn å spre innsatsen og tiden utover mange prosjekt. Fokuser på ditt beste prosjekt, la de andre vike!

 

Skroll til toppen