Investerer eller forbruker du tiden din?


Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Morten Hake som ønsker å dele et verdifullt webinar han hadde med Michael Lassen. Merk at webinaret er oppe i et begrenset tidsrom, så se den ASAP (Klikk på bildet over).

Se for deg at du er ute å handler dagligvarer og du ser på en six-pack med coca cola (eller en drikke du liker) og du sier til deg selv “Mmm, jeg skal kjøpe den six-packen. Deretter se for deg samme situasjon, men denne ganger sier du til deg selv “Hmm, har jeg tenkt til å investere i denne six-packen med cola?”

Ser du forskjellen?

Det er en stor forskjell mellom å ha et forbruks-tankesett og et investerings-tankesett. Finansielt er det veldig vanlig og åpenbart å tenke rundt investering istedet for å bruke. Fordi investering forutsetter at du har et langsiktig mål om å vinne noe tilbake for din investering.

Men når jeg begynte å tenke på det rundt andre aspekter enn penger, ble det veldig interessant.

Det var min venn Michael Lassen som snakket om det i forrige uke under vår online-trening. Han snakket nemlig om å se på tiden din på samme måte. For til syvende og sist er tid mye mer verdifullt enn penger ettersom tiden aldri kan erstattes, noe penger kan.
 

Invester tiden din

Når millionærer ligger på deres dødsleie angrer de ikke på hvordan de investerte pengene sine, de angrer på hvordan de investerte tiden sin i ting som ikke egentlig var så viktigt. Hadde de bare investert tiden deres like godt som de investerte pengene sine…

Michael pekte ut at når man tenker i form av å investere tenker du automatisk i et langsiktig perspektiv. Og evnen til å tenke langsiktig er essensielt om du ønsker å oppnå suksess.
 

Øyeblikkelig tilfredstillelse eller langsiktig vekst

I en kjent studie fra en del år tilbake samlet forskere en haug med unger i et lekerom en etter en og de ble tilbudt en marshmallow som de kunne spise hvis de ville. MEN om de ventet og ikke spiste den innen 15 minutter ville de få to marshmallows istedenfor. De ville altså bli belønnet ved å tenke og handle med langsiktig perspektiv (15 minutter er langsiktig for et barn med en stor og deilig marshmallow foran seg).

Les mer om eksperimentet: Store deilige marshmallows og din økonomi

Og det de fant ut mange år senere når de fulgte opp barna var at de barna som tenkte langsiktig og ventet med å spise marshmallowen for å få to senere var LANGT mer suksessfulle enn barna som ikke klarte å vente med marshmallowen.

Hva med deg? Hvordan har du investert tiden din og pengene dine i det siste? Og hvordan kan du dra nytte av å tenke mer i form av investering istedet for å bruke?

 

«What you invest your time in defines who you are» – Todd Duncan

 

En god investering av din tid…

Jeg har et forslag og en invitasjon til å se på opptaket av online-treningen jeg gjorde med Michael. Om du er villig til å investere rundt to timer av din tid, vil du ikke bare lære mer om dette, men utrolig kule andre ting som..

  • Hvordan å gjøre dine svakheter om til styrker
  • Hvordan å finne ut av hvilke ting som holder deg tilbake fra å oppnå ditt fulle potansiale og dine største mål
  • De største tabbene menn gjør når det kommer til deres forhold med damer.
  • Pluss mye annet

Mange folk som var live på online-treningen fortalte oss at de syns vi burde ta betalt for det, men istedet har vi valgt å la opptaket ligge online i et per ekstra dager for å la flere oppleve gjennombruddene og innsiktene deltakerne fikk.


Klikk her for å se opptaket (OBS: Se opptaket nå før nedtelleren går til null. Da fjernes opptaket fra nettet grunnet sensitiv informasjon)

Lykke til med dine investeringer, og la oss vite hvordan du dro nytte av treningen.

<3

Morten Hake

PS. De første 5 minuttene av online-treningen er meg som snakker om hvordan jeg ble sittende bom fast på terminalen i Detroit. Men etter 5 min. starter treningen for fullt!


Skroll til toppen