Hvorfor skal noen gidde å lese bloggen min egentlig?

Sånn seriøst, hvorfor skal noen bruke sin dyrebare tid og oppmerksomhet på å lese det jeg skriver?

Veldig ofte faller jeg i fellen med å skrive innlegg basert på hva jeg «tror» leserne mine vil lese, ofte blir dette litt rene faktainnlegg som er ment å skulle gi verdi til min lesere som tross alt bruker sin dyrebare tid og oppmerksomhet på min blogg. Men hva vil egentlig leserne mine ha?

Les også: Slik unngår du at innlegget ditt drukner i internetthavet

Jeg ønsker jo selvsagt å skrive innlegg som gir leserne mine noe. Innlegg som gir verdi igjen for den tiden de bruker, innlegg som er både underholdende og informative. Men det er ikke alltid lett å vite helt hva leserne mine faktisk vil ha. For å komme litt til bunns i det så må jeg først besvare spørsmålet:

Hvorfor leser jeg andre blogger?

Jeg er nemlig også en leser av andre blogger og her vet jeg veldig godt hva jeg liker å lese. Det er liksom ikke noe tvil om hvilke blogger jeg liker å følge og hvorfor. Det er de bloggene som deler av seg selv og skriver ut fra sin egen erfaring.

Les også: Hvordan få flere lesere

Ofte er det bloggerens perspektiv i seg selv som er noe av det som gjør bloggen interessant for meg. Enten fordi de har gjort noe jeg ønsker å gjøre eller oppnå, eller kanskje bloggeren lever en litt spesiell livsstil som jeg finner inspirerende.

Det er veldig kjekt med nyttige informative innlegg, men det som er verdien for meg er slike innlegg sett gjennom perspektivet på bloggeren. At de deler av sin personlighet.

Så hvorfor skal noen lese bloggen min?

Folk skal lese bloggen(e) min fordi de får noe igjen for det, enten fordi de selv ser litt mot den stien jeg opplever og skriver om, eller fordi de synes det er underholdende eller rett og slett bare er nysgjerrig på temaet, meg og mitt perspektiv rundt temaet.

Jeg ønsker å gi leserne noe unikt. Rene fakta kan være nyttig, men disse er skrevet millioner av ganger andre steder, i bøker, blogger og nettsider. Det unike i dette er meg, den som skriver, den jeg er og min personlighet.

Dette innlegget skrev jeg egentlig mest for min egen del som en liten påminnelse til hvorfor jeg  deler og svaret er: «Fordi jeg setter pris på at andre deler sine tanker, hobbyer og lidenskaper».

Hvorfor leser du bloggen min egentlig? Skriv gjerne en liten kommentar under (Litt optimistisk kanskje i og med at det ikke er så mange lesere her enda).

Skroll til toppen