Hvordan reise jorden rundt (nesten) uten penger

Går du rundt med en drøm om å reise jorden rundt, men har ikke råd? Da bør du se denne videoen.

You don’t have to be rich to travel well. – Eugene Fodor

Mens noen lar det bli med drømmen som utsettes inn i den uendelige framtiden, så er det noen som tar handling og ikke lar seg stoppe av unskyldninger og «mindre» utfordringer. De bare hopper i det!

– Og da lurer du kanskje på, hvordan i alle dager kan man reise jorden rundt uten penger? Det er jo tross alt svindyrt å reise!

Det finnes mange ulike måter å gjøre det på. Du har de som tar på seg småjobber underveis i landene de reiser til, tjener noen kroner og kanskje gratis opphold, for så å reise videre. Du har de såkalte «digitale nomadene» som reiser mens de tjener penger via frilansarbeid på internett (For en fantastisk tid vi lever i!). Også har du de som tar det et steg lenger og lever ene og alene på vennlighet, vennskap og gjestfrihet

Du husker kanskje igjen Mathias og Espen som haiket fra Norge til Kina uten penger? (Hvis ikke, se dokumentaren nederst i innlegget) og deretter fra Nordkapp til Sør-Afrika – Helt uten penger! Du kan tro det ble noen eventyrlige reiser.

A journey is best measured in friends, not in miles. – Tim Cahill.

Menneskene i verden er mye vennligere enn du kanskje får inntrykk av gjennom avisene i godstolen her hjemme. Visste du for eksempel at det Iranske folk regnes som noen av de mest gjestfrie i verden? I motsetning til Norge som er en av de vanskeligste stedene i verden å få venner.

Det ER altså fullt mulig å reise jorden rundt uten å ha lommeboken full ved avreise. Og skal vi tro de som har gjort det, så vil du da også få en helt annen reiseopplevese, et lite eventyr med mange nye vennskap på veien.

Det er selvsagt forståelig om du ikke ønsker å reise på denne måten, det er smak og behag. Poenget med dette innlegget er kanskje mer som en inspirasjon til å finne en egen måte til å få det til på. Framfor å vente til det er for sent

Hvis noen andre kan reise jorden rundt nesten uten penger, så kan du også!

Man cannot discover new oceans unless he has the courage to lose sight of the shore. – Andre Gide

Haiket fra Norge til Kina uten penger

Skroll til toppen