Hva er dine beste opplevelser fra året som var?

Julefreden har senket seg og det er rom for å både ettertanke, takknemlighet og tanker om fremtiden. Ettertanke over året som gikk, opplevelsene du har hadde og det du har gjort dette året for din personlige vekst mot det livet du ønsker å ha. Takknemlighet over alt det positive du har fått oppleve og alle de menneskene rundt deg som setter et positivt preg på livet ditt. Takknemlighet over alt det negative du har opplevd som har gitt deg verdifull erfaring for videre personlig vekst. Tanker om året som kommer, det du ønsker å oppleve og oppnå dette året. Det er rom for tanke og tid for å handle.

Les også: Ditt liv satt i et perspektiv

Livet er kort. Det er derfor viktig å sette pris på tiden du har og opplevelsene du får. Det er mulig å bli for fokusert på målet, og glemme å nyte selve veien dit. Det skal være gøy hele veien, ikke bare i det sekundet du oppnår målet. Så da er det på sin plass og se tilbake på året som gikk og spørre deg selv følgende spørsmål: Hva er de beste opplevelsene du har hatt dette året? Hvilke personer rundt deg har virkelig fått deg til å smile og le? Hva er du takknemlig over?

Å ta seg tid til å se tilbake med takknemlighet er viktig i mine øyne. For hvis du aldri stopper opp og tenker over i takknemlighet over hva du faktisk har oppnådd og har fått oppleve, vil du ikke da havne i et evig jag etter mer uten å nyte det du faktisk oppnår? Og hvis du ikke nyter det du oppnår, hva er da egentlig vitsen med å oppnå det? Å planlegge og sette seg mål for fremtiden kan gjøre livet godt, men ikke hvis du glemmer å nyte godt av det når fremtid er blitt til nåtid.

 

«Life is what happens while you are busy making other plans.» – John Lennon

 

Hvor er du nå i forhold til året før?

Før du skyter korken i taket og rakettene til værs, la tankene vandre tilbake til nyttårsaften for ett år siden. Hva var ditt nyttårsfortsetter for året som var? Hvordan gikk det med dette? Kom du i mål? Hvis ja, så er det bare å gratulere, du er en av de veldig få som fullfører og kommer i mål med nyttårsfortsetteret ditt. For deg er det bare å hive deg i gang med nye mål, men kjenner jeg deg rett så har du allerede mål du jobber mot, for du er virkelig målbevisst. Hvis du derimot ikke oppnådde målet ditt så bør du spørre deg følgende spørsmål; Hvor og når gikk det galt? Hva var det som hindret deg i å nå målet? Var målet riktig definert i forhold til hva du egentlig ønsket å oppnå? Var det ambisiøst nok? Var det realistisk? Var det noe du ønsket innerst inne selv, eller et mål basert på andre sine forventninger? Og kanskje viktigst av alt, hva kan du lære av dette og hvordan kan du implementere lærdommen slik at du øker din sannsynlighet for å lykkes i fremtiden?

Så hvor er du i dag i forhold til hvor du var på samme tid i fjor? Hvordan har din personlige utvikling vært dette året? Er du nærmere drømmen og det livet du ønsker deg? Hva har du fått ut av dette året? Hva ønsker du å bygge videre på neste år? Hvilke handlinger og valg tok du i løpet av året som gav deg gode opplevelser og personlig vekst?

Les også: Hvor er du i forhold til hvor du ønsker å være?

 

Hva ønsker du å oppleve og oppnå det kommende året?

Nå kommer det som er morsomst, nemlig å se fremover. For uansett hvor du er i dag, eller hvordan året ditt har vært, så er det betydningsløst i forhold til det kommende året. Det er kun et utgangspunkt, og ikke noe mer. Det er ingen poeng i å angre på det du har gjort eller ikke gjort. Bare sørg for at du heller ikke får noen grunn til å angre neste nyttårsaften. For når du sitter på nyttårsaften ett år fra nå, hvordan ønsker du å kunne se tilbake på året som var? Hvilke opplevelser har du hatt? Hvordan er du som person? På hvilke måte har du utviklet deg? Hva har du? Hvem har du rundt deg? Hvordan føler du deg?

Det er du som tar valgene og handlingene for å fylle det kommende året med de opplevelsene du ønsker. Det er du som må bestemme deg for å vokse og for å ta stegene nærmere dine mål. Og det er DU som må gjennomføre. Er du klar for et opplevelsesrikt år? Er du klar for å gjøre det som skal til for å oppnå det du vil? Hvorfor ikke gjøre det kommende året til det beste året i ditt liv?

Les også: Hvordan sette gode mål som er skapt for å oppnås

 

«A year from now, you may wish you had started today» – Karen Lamb

 

Skroll til toppen