Den dagen du oppnår dette vil du bli lykkelig!

Vil du bli lykkelig? Oppskriften er enkel: Jobb hardt, smart og effektivt, få deg en god utdannelse, få deg en god jobb med god lønn, jobb hardere, kjøp flott hus og bil, klatre i karrierestigen og oppgrader alle eiendeler du har helt du er for skrøpelig til å jobbe, da kan du endelig ligge i en sykeseng og nyte lykken du har jobbet så hardt for.

Les også: 5 strategier for å leve et mer miserabelt liv

Dette er selvsagt bare tull, hemmeligheten er at du trenger ingenting for å være lykkelig. Du var allerede lykkelig da du startet livet, før du begynte jaget etter utdannelse, jobb, penger og fine ting. Du var lykkelig før du sluttet å leke i øyeblikket, du var lykkelig før du begynte jakten på lykken. Du jakter utenfor deg selv noe du allerede har i deg, men som er tåkelagt av jakten utenfor deg selv på noe du allerede har i deg.

Du har det allerede i deg, alltid. Lykke er bare en følelse som alle andre følelser, en følelse av en tanke i øyeblikket. Intet mer, intet mindre. Opplevelsen av lykke er ikke noe du kan få av noe utenfor deg selv. Det er ikke det du har, den du er eller de du er med som gjør deg lykkelig. Det er dine tanker om det du har, den du er og de du er med som gjør deg lykkelig. Det er disse tankene du føler på, du føler ikke på noe annet enn disse tankene.

Så hvis du tenker at du må oppnå noe, komme deg et spesielt sted eller «lykkes» med noe for å bli fornøyd, så vil du også føle på tanken om at du alltid må oppnå noe mer, at det du har og den du er ikke er godt nok. Det vil være din sannhet, din opplevelse av livet. Et evig jag. Et jag som du gjerne har usikre tanker og fryktende følelser om. Vil jeg klare det? Kan jeg forbedre meg selv?

Du er allerede mer enn god nok, du er faktisk ganske så fantastisk. Du har sannsynligvis alt du trenger for å overleve og for å leve godt og trygt. Du har kanskje gode venner og familie som er glad i deg. Alle andre mål og ting du gjør i livet, gjør du ikke for å bli lykkelig, du gjør det fordi du er lykkelig og ønsker å leke deg med det livet du har fått!

Les også: 10 tips om helse – Boken om hvordan leve et lenger og bedre liv

Skroll til toppen