...

3 gode råd for å bli investor

Mann som investerer på PC skjerm

Det finnes mange spennende prosjekter man kan satse penger på, og alle kan bli investorer hvis de ønsker.

Inntrykket mange ofte sitter med er at man må være i besittelse av millioner av kroner for å kunne bli investor, men det trenger ikke å være sant.

Det finnes mange forskjellige former for investeringer, og man kan gjøre alt fra å investere noen hundrelapper i et aksjefond til å investere millioner i gründerprosjekter.

Uansett om man ønsker å følge med på aksjer via listed options, eller la banken ta seg av risikovurderingen i et bransjefond vil disse rådene kunne være til hjelp for å komme i gang.

Hva er en investering?

Det å gjøre en investering handler om å forsøke å få pengene til å jobbe for deg.

Man kan investere penger i aksjer, eiendommer, forskjellige fond, eller i nye firmaer som trenger startkapital til å realisere drømmene sine. Når man setter penger inn på en bankkonto opparbeider man seg renter på beløpet, men renten på en sparekonto er gjerne lavere enn prisveksten i samfunnet.

I realiteten betyr dette at dersom man bare lar pengene stå på en konto over flere år vil faktisk denne summen tape seg i verdi over tid. Dersom man derimot velger å investere pengene vil man kunne få en verdiøkning på den samme summen.

Viktig å tenke over

En investering er gjerne ikke noe man gjør hvis man har dårlig tid. Med lav til moderat risiko må man ofte ha en del is i magen og et godt snev av tålmodighet for å kunne se en god avkastning.

Dersom man tenker godt over hvor god tid man egentlig har til å tjene penger på investeringen, og hva man ønsker å oppnå med den vil man ha et bedre utgangspunkt når investeringen skal gjøres. Klare mål for pengene vil hjelpe deg med å gjøre de riktige vurderingene i hvor pengene skal plasseres.

Kunnskap

Det viktigste du gjør er å lese deg opp på selskapet eller fondet du ønsker å investere i. Det er tross alt dine hardt tjente penger som skal plasseres et sted, og du må forsøke å gjøre en så trygg investering som mulig.

Risikoen for at pengene skal tape seg i verdi er der alltid, og størrelsen på risikoen vil avgjøre hvorvidt det er mulig å tjene store penger på investeringen. Hovedregelen er at du burde aldri investere penger i noe du ikke selv forstår.

Hva venter du på? Start din blogg NÅ med One.com

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Blopp.no