Mann som investerer på PC skjerm

3 gode råd for å bli investor

Det finnes mange spennende prosjekter man kan satse penger på, og alle kan bli investorer hvis de ønsker.

Inntrykket mange ofte sitter med er at man må være i besittelse av millioner av kroner for å kunne bli investor, men det trenger ikke å være sant.

Det finnes mange forskjellige former for investeringer, og man kan gjøre alt fra å investere noen hundrelapper i et aksjefond til å investere millioner i gründerprosjekter.

Uansett om man ønsker å følge med på aksjer via listed options, eller la banken ta seg av risikovurderingen i et bransjefond vil disse rådene kunne være til hjelp for å komme i gang.

Hva er en investering?

Det å gjøre en investering handler om å forsøke å få pengene til å jobbe for deg.

Man kan investere penger i aksjer, eiendommer, forskjellige fond, eller i nye firmaer som trenger startkapital til å realisere drømmene sine. Når man setter penger inn på en bankkonto opparbeider man seg renter på beløpet, men renten på en sparekonto er gjerne lavere enn prisveksten i samfunnet.

I realiteten betyr dette at dersom man bare lar pengene stå på en konto over flere år vil faktisk denne summen tape seg i verdi over tid. Dersom man derimot velger å investere pengene vil man kunne få en verdiøkning på den samme summen.

Viktig å tenke over

En investering er gjerne ikke noe man gjør hvis man har dårlig tid. Med lav til moderat risiko må man ofte ha en del is i magen og et godt snev av tålmodighet for å kunne se en god avkastning.

Dersom man tenker godt over hvor god tid man egentlig har til å tjene penger på investeringen, og hva man ønsker å oppnå med den vil man ha et bedre utgangspunkt når investeringen skal gjøres. Klare mål for pengene vil hjelpe deg med å gjøre de riktige vurderingene i hvor pengene skal plasseres.

Kunnskap

Det viktigste du gjør er å lese deg opp på selskapet eller fondet du ønsker å investere i. Det er tross alt dine hardt tjente penger som skal plasseres et sted, og du må forsøke å gjøre en så trygg investering som mulig.

Risikoen for at pengene skal tape seg i verdi er der alltid, og størrelsen på risikoen vil avgjøre hvorvidt det er mulig å tjene store penger på investeringen. Hovedregelen er at du burde aldri investere penger i noe du ikke selv forstår.

Skroll til toppen