15 hemmeligheter som gjør de suksessfulle ultraproduktive i hverdagen

Kevin Kruse intervjuet over 200 såkalte ultraproduktive suksessfulle mennesker. Blant disse var det 13 Olypiske utøvere, 20 A-studenter og over 200 vellykkede entreprenører. Han spurte dem alle et enkelt spørsmål «Hva er din største hemmelighet for produktivitet».

Det var mange av svarene som gikk igjen og disse har resultert i listen under med 15 ting suksessfulle mennesker gjør. Dette ble også til boken «15 Secrets Successful People Know about Time Management» (Affiliatelenke til Tanum.no)

1. De fokuserer på minutter, ikke timer

De fleste forholder seg til en timeplan, de ultraproduktive derimot forholder seg til en minuttplan. Hvert av de 1440 minuttene teller. Selv mener jeg denne kanskje er «en smule» ekstrem. Jeg vil heller ha friheten og fleksibiliteten enn å være låst til en minuttplan. Det har jeg tross alt prøvd før.

2. De fokuserer kun på 1 ting om gangen

De ultrproduktive var også veldig klar på hva deres viktigste oppgave den dagen var, og brukte gjerne to timer om morgenen utelukkende på denne oppgaven uten distraksjoner.

Å fokusere på én ting gjør det også lettere å falle inn i flytsonen – din indre superheltmodus.

Invest the first part of your day working on your number one priority that will help build your business. – Tom Ziglar

3. De bruker ikke to-do lister

Istedet for å samle opp overveldende to-do lister med hauger av gjøremål så bruker de kalenderen sin aktivt og setter av spesifikk tid på når noe skal utføres. Ifølge undersøkelser vil i snitt hele 41% av gjøremål to-do lister aldri bli utført, istedet blir det stående der på listen urørlige og skaper stress og støy.

4. De slår prokrastinering med tidsreise

De vet også med seg selv at de ikke kan stole på hjernen og framtidige selv. Hjernen har en tendens til å sabotere for seg selv, dette vet de ultraproduktive, så de planlegger for å komme sabotasjene i forkjøpet og vinne den indre kampen.

Les også: Den indre kampen og hvordan du kan vinne

5. De kommer hjem til middag

Livet er ikke bare jobb, det er mange andre viktige verdier i livet og disse er viktige å ta vare på og sette pris på. Det er alltid mer som kan bli gjort, men det kan også gjøres i morgen. Balanse i livet gjør det lettere å presetere når du først jobber og lettere å nyte livet når du først ikke jobber. Kom deg hjem til middag!

There is always more to be done, more that should be done, always more than can be done. – Andy Grove

6. De bruker notatblokk

De har alltid en notatblokk klar til å skrive ned alle de gode idéene som hjernen kan komme med når som helst. Hvis du ikke er klar til å fange opp disse idéene når de kommer så mister du dem fort. Kanskje kan din beste idé i livet fordufte fordi du aldri fikk skrevet den ned. I tilegg letter du på hjernen ved å få ting ned på papiret så de ikke surrer videre i tankene.

Always carry a notebook. Write everything down…That is a million dollar lesson they don’t teach you in business school! – Aristotle Onassis

7. De prosesserer e-post få ganger dagen

Sjekker du e-poster, facebookmeldinger og andre innbokser mange ganger dagen? Dette distraherer deg fra det som egentlig gjør deg produktiv. Ultraproduktive sjekker innbokser bare noen få ganger for dagen og da gjennom effektive raid.

8. De unngår møter for enhver pris

Mange av de ultraproduktive anså de fleste møter som tids og effektivitetsdrepende. Møter bør kun holdes når absolutt nødvendig og da holdes kort og presist. Det er ingen vits å være ut hele tiden, bare fordi det er satt av tid. Ta de viktigste poengene først og bli ferdig med det.

9. De sier «Nei» til nesten alt

Ultraproduktive sier nei til alt som ikke gir dem noe mer igjen for den tiden og energien de gir for et «ja». De vokter om sin egen verdifulle tid, energi og fokus. Selv tenker jeg at en del ja også kan føre opp til verdifulle muligheter som en gjerne ikke ser med en gang.

The difference between successful people and very successful people is that very successful people say ‘no’ to almost everything. – Warren Buffet

10. De følger 80/20 regelen

Ifølge Paretos prinsipp så kommer 80 % av resultatet ofte fra bare 20 % av aktivitetene en utfører. Dette vet de ultraproduktive å utnytte, og fokuserer derfor mest mulig på de aktivitetene som gjør mest for resultatene.

11. De delegerer bort nesten alt

Istedet for å se hvordan «Jeg» kan utføre en oppgave, så ser de på hvordan de kan få oppgaven utført. Er det andre som kanskje kan gjøre den bedre, mer effektivt enn en selv? Sannsynligvis. De ultraproduktive prøver i størst mulig grad å holde seg til aktivitetene de selv er best på og delegere bort resten.

How can I do this task?” Instead they ask, “How can this task get done?” They take the “I” out of it as much as possible. – Kevin Kurse

12. De tematiserer dagene i uken

Ofte setter de av hele dager i uken til spesifikke oppgaver, teamer som de ønsker å fokusere på. For eksempel kan mandag være møtedag, tisdag skrivedag og fredag regnskapsdag. På denne måten får de fokusert mest mulig på en oppgave om gangen.

13. De rører ting kun én gang

Det er ingen vits å lese en e-post flere ganger, dette er sløsing med tid. Istedet prosesserer de ultraproduktive alt bare én eneste gang.

  • Krever denne e-psoten at jeg gjør noe? Hvis nei, så slett.
  • Kan jeg svare på denne e-posten med en gang? Hvis ja, så svar.
  • Må noen andre gjøre noe eller svare? Videresend.
  • Må jeg sette av tid for å løse det? Legg mail inn i kalender.

På denne måten ligger ikke oppgaver i bakhodet å gnager og surrer.

14. De praktiserer konsistent morgenrutine

En av de største momentene Kevin bemerket seg fra de over 200 intervjuene var hvor mange som ønsket å dele sin morgenrituale med ham. Det var et røys av ulike morgenrutiner, men til felles hadde de ofte handlet om å gjøre kropp og sinn klar for utfordringene den dagen. Dette innebar gjerne meditasjon, journal-skriving, sunn frokost og lett treningsøkt.

Les også: 7 grunner til at jeg elsker å stå grytidlig opp om morgenen

15. Energi er alt

Tid er ikke alt, energi er alt. Uten energi får du ingenting ut av tiden. Ved å øke energien fikk de ultraproduktive mer fokus og oppmerksomhet, bedre i stand til å ta avgjørelser, mer utholdenhet og produktivitet. Derfor var kosthold, søvn og trening ofte veldig viktig for dem.

Som ble til denne boken

Kevin Kruse har samlet alt det viktigste han lærte fra disse intervjuene i boken «15 Secrets Successful People Know about Time Management» (Affiliatelenke til Tanum.no)

15sucess

Kilde:
(1) – https://www.forbes.com/sites/kevinkruse/2016/01/20/15-surprising-things-productive-people-do-differently/#5a5544de44b2

Skroll til toppen