10 gode tips fra Pat Flynn for hvordan skrive det perfekte blogginnlegget

Pat Flynn, mannen bak «Smart Passive Income», deler med deg her sine best tips til hvordan skrive det perfekte blogginnlegget

Les også: Hvordan skrive godt innhold på bloggen

Her er de 10 tips til hvordan skrive det perfekte blogginnlegget veldig kort oppsummert:

  1. Ha i tankene at innlegget skal lede til en forandring for leseren. Dette er selve meningen med innlegget.
  2. Basert på forandringen eller meningen med innlegget i punkt 1 – Skriv en disposisjon over innlegget og hvordan denne forandringen skal skje gjennom innlegget
  3. Ha en engasjerende start på innlegget. Hvis du ikke fanger leseren på starten, så fortsetter de heller ikke å lese.
  4. Ikke skriv innlegget i WordPress. Bruk heller Google Docs eller andre verktøy som automatisk lagrer innleggene dine og hvor du kan organisere de i innleggene i mapper.
  5. Ha en relevant og beskrivende tittel. Noe av det viktigste med innlegget. Dette er det som blir sett først og de som potensielt leder folk til å klikke og lese innlegget.
  6. Gjør innlegget skannbart. Gjør innlegget enkelt å lese, gi leseren tid til å puste og til å kunne raskt få et overblikk av hva innlegget handler om. De fleste skanner bare gjennom innlegget (Les mer om dette her: Effektiv nettskriving)
  7. Prøv å inkludere media og bilder i innlegget. Men ikke gå bananas! Bruk bilder, grafer etc. som understøtter innholdet i innlegget.
  8. Oppfordre til handling. Hvis du ønsker resultater av bloggingen er det viktig å få leserne til å handle når de er engasjert. Legg derfor ut såkalte «Call to action». Det vil si oppfordringer til handling som f. eks å følge nyhetsbrev eller facebookgruppe, både underveis og mot slutten av innlegget, men igjen – Ikke gå bananas!
  9. Les innlegget høyt for deg selv – Når du skal gå gjennom korrektur og formuleringer så les innlegget høyt for deg selv før du publiserer. Eller enda bedre, få noen andre til å også lese gjennom innlegget om du har muligheten.
  10. Det perfekte innlegget finnes ikke. Legg perfeksjonisten bak deg, den bare ødelegger og stopper deg i å skape godt innhold. Bare klikk publiser og bli ferdig med deg og kom deg videre!
Skroll til toppen