...
Bli en velsmurt skrivemaskin

Hvordan bli en velsmurt skrivemaskin

Foto: James Pond / Unsplash

Å lykkes med blogging handler først og fremst om å skrive godt innhold kontinuerlig over tid, som er enklere skrevet enn gjort. Så hvordan kan jeg bli en velsmurt skrivemaskin?

Mange av de største og lengstskrivende bloggerne har ofte én ting til felles; de er maskiner når det kommer til å skrive og publisere innlegg. Ikke nødvendigvis slik at de pumper ut store mengder innlegg, men de er som regel helt konsistent med hvor ofte de publiserer, enten det er hver dag, en gang i uken eller måneden. Så hvordan kan vi vanlige dødelige deltidsbloggere også klare å produsere innhold kontinuerlig over tid?

Les også: 7 tips til hvordan etablere en god skriverutine som gir skrivegleden tilbake

Det er kanskje litt ironisk at jeg skriver dette innlegget nå, for jeg er alt annet enn en velsmurt skrivemaskin for tiden. Jeg er kanskje heller mer rusten, gammel og treg på knappene. Hver gang jeg har startet en ny blogg så har jeg hatt utømmelige mengder med ideer og en skrivemotivasjon som ikke ligner grisen. Men så, etter en periode, så dør det hele hen. Hodet går tomt for ideer og fingrene kjemper en evig kamp mot backspace-knappen og perfeksjonismen. To setninger skrives, før begge slettes og skrives på nytt, og slettes.

Skal en drive en blogg, og særlig om en har større ambisjoner enn å bare ha det som hobby, er det optimalt å kunne klare å opprettholde en jevnt strøm av nytt innhold over lengre tid. Men hvordan få dette til som deltidsblogger, med begrenset tid, fokus og energi?

Det virker jo så enkelt på papiret, bare skriv ett innlegg hver eneste dag og pang så vil du ha 365 innlegg hvert år, eller 3650 innlegg om 10 år! Å regne på denne måten har jeg gjort alt for mange ganger og det er helt klin meningsløst. Hadde det bare vært så enkelt.

Men likevel, å skrive litt hver dag er altså stikkordet her for å bli en velsmurt skrivemaskinen. Det er nemlig litt som andre maskiner, hvis du ikke bruker og vedlikeholder dem jevnlig, så ruster de. Hold tastaturet varmt! Om du så bare skriver for å skrive og egentlig ikke får et innlegg ut av det, så fortsett å skrive.

Litt som jeg gjør nå. Jeg hadde egentlig ingen plan med dette innlegget, det er rett og slett skrevet i et forsøk på å sette i gang igjen skrivemaskineriet. På å varme opp igjen fingrene. For det er nemlig når jeg skriver litt hver dag, at det også bli enklere for hver dag å opprettholde skrivingen. Å ha en god skriverutine avler også nye ideer som kan gi ny giv til å skrive enda mer. Ikke bry deg om kvaliteten på det du skriver, bare skriv hver dag!

Planen min framover er nettopp dette, å få maskineriet i gang igjen. Hver morgen setter jeg av 20-30 minutter og bare skriver, uten en stor plan for hva jeg skal skrive. Når skrivemaskineriet er oppe og går igjen, ja først da kan jeg begynne å se på noen av de nye bloggidene jeg har. Men inntil videre, så er det bare å skrive, skrive og skrive.

Hva venter du på? Start din blogg NÅ med One.com

Blopp.no