10 Comments

Slik forvandlet jeg 3000 kr til 1 million på under et år og ble Norges største blogger

sindre lastad viralomania glabladet

Sindre Låstad hadde en bloggidé og et budsjett på 3000 kr. Knapt et år senere var han blitt både millionær og Norges største blogger. Les den inspirerende historiens hans i dette gjesteinnlegget

Les også: Glabladet – Her kan du fortsatt lese de gamle innleggene

Mitt navn er Sindre Låstad og jeg er en internettgründer, musiker, forfatterspire og vannmann født 7. februar 1985. For å forstå hvordan jeg klarte å bli Norges største blogger på under et år, må vi begynne fra begynnelsen:

I 2007 hadde jeg sett meg lei av A4-livet og så ikke for seg en slik tilværelse resten av livet. Noe måtte gjøres, men jeg visste ikke hva.

I forbindelse med at jeg ga ut sitt første album (som artisten Corwana), kom jeg over en artikkel skrevet av Steve Pavlina. Artikkelen het «Do It Now». Dette skulle bare være begynnelsen på noe som skulle vise seg å åpne en helt ny verden av muligheter for meg.

Jeg innså at det kunne være mulig å tjene til livets opphold ved hjelp av en blogg. Dette var det ingen i Norge som gjorde på den tiden, så jeg bestemte seg for å ta plassen. Ikke ante jeg helt hvordan jeg skulle gjøre det, og min web-tekniske innsikt var lik null.

Men på kort tid gjorde jeg researchen og fikk hjelp av de rette folkene til å gå i gang og få laget en nettside, og 1. februar 2008 var Glabladet.no et faktum.

Mye motgang

Den dagen Sindre tente på alle broene og for alvor skulle leve av blogging

Da jeg kom inn i blogg-Norge ble jeg ikke tatt veldig seriøst i begynnelsen. Jeg proklamerte at jeg hadde brent broene bak meg og skulle «leve av å blogge». Jeg ble ledd i trynet. Folk spådde meg en kort karriere og enkelte ønsket at jeg skulle legge ned «driten».

Men all motgang, bedømmelser og ønsker om kort varighet ga meg bare mer motivasjon. Jeg var dønn alvorlig da jeg entret bloggosfæren med mine «hinsides» mål. Først og fremst gjorde jeg dette for min egen del, men nå hadde jeg noe å bevise for andre også.

Og sakte men sikkert stilnet kritikken. Etter å ha inspirert og hjulpet tusener av entusiastiske lesere i løpet av 5 år, med over 700 artikler innen selvutvikling, hjemmesider, eget bloggekurs og lansering av nye karrierer, følte jeg etter hvert at tiden var moden for noe nytt.

Siden november/desember 2013 hadde jeg båret på en utrolig inspirerende og aktuell idé. Men først 18. februar 2014 ble endelig Viralomania.com lansert. Nok en gang som følge av å studere et utenlandsk fenomen som ingen i Norge gjorde enda.

Fra kr. 3000 til 1 million – på under et år

På den tiden tjente jeg ikke all verden fra Glabladet og interessen min hadde begynt å ebbe ut. Men jeg var helt fullstendig overbevist om at denne idéen ville fungere og bli en suksess.

I løpet av månedene hadde jeg studert ALLE aspekter av å få dette til, inkludert folk som gjorde det allerede (ViralNova var en stor inspirasjonskilde), folk som skrev detaljert om muligheten, hvordan nøyaktig dette kunne markedsføres og slå an – ja, alt! Og det var nettopp det som skulle til for at jeg skulle få den genuine troen – jeg visste at det kunne gjøres!

Jeg hadde beregnet at 3000 kroner var det som skulle til for å få siden ordentlig i gang mtp markedsføring på Facebook. Så jeg fikk låne pengene av min kjære mor en gang hun kjørte meg hjem etter et besøk. Jeg fortalte henne om idéen min i bilen, med full overbevising (noe som ikke alltid kommer naturlig). Hun spurte om jeg var sikker. Jeg så henne i øynene og sa: «Jeg har aldri vært mer sikker på noe i hele mitt liv!»

Dag ut og dag inn fulgte jeg planen jeg hadde lagt opp til punkt og prikke. Den gikk bl.a. ut på å pumpe ut opptil 10 daglige innlegg på siden hver eneste dag, samtidig som disse ble markedsført strategisk på Facebook. Det var en «vitenskap», en formel bak det hele, som jeg fulgte til til minste detalj. Men etter nesten en måned så det aldri ut til å ta ordentlig av, slik jeg hadde forestilt meg.

I mars var det igjen tid for et besøk til min mor. I bilen på vei ut, spurte hun meg om hvordan det hadde gått med den nye idéen. Hvorpå jeg litt skuffet måtte meddele at «det så ikke ut som det gikk så bra». Jeg husker enda godt hvor dårlig jeg følte meg, og at jeg var på nippet til å gi opp på det stadiet.

Reddet av bananer

Det jeg ikke visste, fordi jeg ikke hadde fulgt med på statistikken de siste 2-3 dagene, var at den første viraleffekten av en av sakene mine allerede hadde tatt helt av – akkurat slik jeg hadde visualisert at det skulle skje – og vel så det!

Pr. dags dato er jeg enda ikke sikker på nøyaktig hvordan det skjedde, men noen hadde tydeligvis delt en sak med fakta om bananer, fra siden min, og *BAM*…

Sist jeg sjekket for noen år siden, var saken delt over 70K ganger på Facebook, og dette er min nest mest leste sak fra Viralomania noensinne – med nesten 1 million lesere av bare den artikkelen alene.

Du kan jo forestille deg sjokket mitt når jeg senere den samme kvelden, hos mamma, logget inn for å bare sjekke statistikken… Fra noen kroner pr. dag til plutselig over 4000 kroner på en dag – det var nesten uvirkelig… Men samtidig akkurat slik jeg hadde sett det for meg.

I løpet av året som skulle komme, kunne bl.a. Aftenposten og TV2 konstantere at jeg var «Norges desidert største blogger» … Og innen 31. desember samme året hadde siden tjent godt over 1 million kroner. Ikke verst for en sped begynnelse med kr. 3000 i minus

I løpet av året som skulle komme, kunne bl.a. Aftenposten og TV2 konstatere at jeg var «Norges desidert største blogger», takket være offisielle tall fra Storyboard og Blogglisten. Helt på egenhånd hadde jeg, en 29-åring fra Bergen, blitt like stor som Dagens Næringsliv og veletablerte mediehus og en rekke lokalaviser. Og innen 31. desember samme året hadde siden tjent godt over 1 million kroner. Ikke verst for en sped begynnelse med kr. 3000 i minus, eller hva? 🙂

«Glabladet»-comeback på sindre.vip

Jeg driver fortsatt Viralomania.com den dag i dag, og selv om det ikke er enkelt å tjene like store summer som det var i gullårene 2014, 2015 og 2016, på grunn av at Facebook har gjort store innstramninger på reach og strupet trafikken til sider fordi de vil ha mest mulig annonsepenger, går det fortsatt an å leve av å drive Viral’o’Mania.

Samtidig som jeg gjør dette, er jeg tilbake med egen blogg – for første gang siden 2016.

Jeg sitter på en gullgruve av kunnskap og erfaring innenfor feltene blogging og internettmarkedsføring. Jeg har tidligere forandret livet til tusener via Glabladet – nå, via SINDRE.VIP, er planen å hjelpe og inspirere enda flere.

Sindre.vip er en personlig blogg med «en internettgründers bekjennelser». Med tiden vil jeg lansere nye produkter og tjenester. Bl.a. vurderer jeg et kurs som tar for seg den nøyaktige markedsføringsstrategien jeg benyttet meg av for å gjøre Viral’o’Mania til en suksess og dra inn tusenvis av likes fra første stund.

Og hvis noen har spørsmål ang. noe som har med Viral’o’Mania å gjøre, er det bare å fyre løs, så kan det hende jeg svarer på dem i egne innlegg.

Jeg har store planer for 2020, og jeg er sikker på at det kommer til å bli mitt mest kreative år hittil! Om du velger å følge meg der, er du hjertelig velkommen til det. 🙂

Hva venter du på? Start din blogg NÅ med One.com:

10 Comments

 1. Hei Sindre,
  Veldig inspirerende historie. Takk for at du deler! Fra starten av både Glabladet og Viraloman, så forstår jeg det slik at mye av grunnen til suksesen var at du så trenden i utlandet for så å være tidlig ute i Norge. Men hvordan fanget du egentlig opp disse trendene? Hvordan finne det “neste store” i Norge? Har selv tanker om å starte opp noe, så skulle jo gjerne klart å se litt “der ute” hva som skjer og hva som potensielt kan bli til noe stort i Norge og bli med på en bølge, og helst da så tidlig som mulig slik du klarte.

   1. Hei Sindre, jøss et helt innlegg som svar på spm mitt! Det setter jeg stor pris på. Takk for fyldig svar! Skjønner jo egentlig at jg egemtlig bare må følge med, men er jo det med å ikke vite hvor en skal begynne å følge med når en ikke vet helt hva en leter etter 😉 Men jo, har jo noen interressefelt, så gjorde litt research i går kveld etter å ha lest svaret, for å se hva som skjer der og det er jo akkurat som du sier – Det er tydelig at det er kurs som er den store tingn for tiden på det området også (pluss en del podcast og youtube) og ser jo faktisk at jeg ikke finner mange gode gode norske kurs på det områddet, så kanskje kanskje… Hmmm..

    Takk igjen, og ha en fin dag, kommer nok til å følge med videre på Sindre.vip!

     1. Oioioi! Tusen takk nok en gang for mange gode tips til å komme i gang. er veldg motivert nå etter å ha lest innleggene di svarte med! 🙂

      Sitat Sindre:
      “Og selvsagt supersuksessfulle high level-eksperter som meg, da. 😆
      Men det koster litt mer penger…”

      – Håper du ikke har tenkt å sende regning for de innleggene du svarte på spørsmålene mine 😉

 2. Dette var jo igrunn veldig imponerende, stilig å se hva som er mulig å få til med en enkel nettside, selv tjener jeg bare småkroner enda. Men registrerer også at i et annet innlegg på bloggen hans skriver at han nå er i gjeld. Hvis en kan havne i gjeld selv etter en så stor suksess og så høy inntekt fra nettsiden så skjønner jeg ikke helt. Det er vel ikke såååå høye utgifter med en nettside (?), så skulle inntekten falle mye så vil en jo fortsatt gå i pluss. Er det kanskje sløst bort på luksus etter den plutselige suksessen? Eller noe annet jeg ikke ser her?

  1. Slik jeg kjenner Sindre, så er det neppe sløst bort på noe luksus. Kanskje noen ekstra øl på byn, men ingen luksus (arrester meg om jeg tar feil Sindre). Så er nok sikkert noe du ikke ser her enda ja. F.eks har han jo skrevet at strategien for å lykkes også innebærer utgifter til FB markedsføring, ikke bare å drive selve nettsiden, og ikke minst må jo mannen ha leveutgifter. Du får sikkert svaret hvis du følger med videre på Sindre.vip 😉

   1. Begynn med at nesten HALVE inntekten går bort i skatt.

    Hadde millionene gått til meg selv hadde jeg ALDRI havnet i den situasjonen.

    Og – det er helt vanlig at folk som aldri har vært i nærheten av å tjene så mye, “ikke skjønner” at dette kan skje. Det gjorde ikke jeg heller, før jeg visste bedre.

    Jeg håper du forstår at det er menneskelig å gjøre feil og ta noen dumme valg?

    Kommer sikkert til å skrive et eget innlegg om hvordan det skjedde etter hvert. En vesentlig faktor er jo at FB kneblet hele businessen i 2017, så det ble et dårlig år – og hele 2018 var Viral’o’Mania “nedlagt”. Jeg var dønn sikker på det ikke var mulig å drive siden lenger pga. FBs algoritmeinnstramminger. Jeg tjente literally INGENTING i 2018. Det er en del andre faktorer her, ved det å drive firma, som bidro sterkt til den uheldige situasjonen…

    Er heldigvis på god vei til å betale ned den gjelden. Med nåværende tempo vil det ta tid, men får jeg gjort noe “lurt” (har en plan) så vil det gå rimelig fort.

    1. Var egentlig ikke meningen å være så krass med deg Sindre. Jeg er helt n00b på dette!! Så det e rnok mye jeg ikke forstår her enda og ikke har fått med meg av historien. Forstår fullt ut at det er menneskelig å gjøre feil og ta dmme valg (Tro meg, har tatt mange av dem selv) JJeg kommer nok til å følge med videre, så kanskje jeg kan lære mer her. Det beste er jo å kunne lære av andre sine dumme erfaringer, så en slipper å gjøre flere enn nødvendig selv 😉 Lykke til med planen, håper du får utryddet gjelden fort som bare det.

 3. Hei, Veldig kult å lese. Leste forøvrig om Viralomania for noen år siden og har prøvd meg på en variant av en viral nettside med fokus på dyr (morsomme, triste og inspirerende historier rundt dyr), men klarte liksom ikke aldri å få noe fotfeste eller den helt store følgerskaren. Prøvde litt med facebookannonser, gav noen flere følgere men det kostet mer enn jeg fikk igjen for det føler jeg. Hittil har hele dette prosjektet bare gått i solid minus. Noen tips her til hvordan få en helt ny nettside til å vokse? Har jeg undervurdert hvor mye penger jeg må bruke på facebookannonser for å få dette opp til et “viralt” nivå? (Jeg brukte typ en hundrelapp per innlegg jeg forsøkte å promotere).

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Blopp.no