...

Hvordan enkelt sette bloggen i vedlikeholdsmodus

Ønsker du å gjøre større endringer på wordpress bloggen din uten at leserne dine skal se mens du jobber? Her er hvordan du enkelt kan sette bloggen din i vedlikeholdsmodus mens du jobber med den.

Når en jobber med designet på bloggen kan det fort se veldig fælt ut underveis for leserne. Da kan det istedet være en bedre løsning å sette hele wordpress bloggen i vedlikeholdsmodus, slik at bare du kan se endringene du jobber med og kan jobbe uforstyrret uten å tenke på at leserne får en dårlig opplevelse av bloggen din, men heller får en pen beskjed som bildet over her. Her er hvordan du gjør det (Se også video nederst). 

1. Last ned WP Maintenance mode

For å sette bloggen i vedlikeholdsmodus, så trenger du å bruke en utvidelse. Den desidert mest populære som er brukt her (og som jeg selv bruker) er WP Maintenance Mode. Søk den opp under utvidelser (plugins om du har engelsk wordpress) og installer den.

2. Generelle innstillinger

Etter den er installert vil du finne den under «Innstillinger» i menyen din. Her kan du gå inn på den for å aktivere den og for å gjøre generelle innstillinger på hvilke brukere som har tilgang til å se front og backend, om søkemotorboter skal få tilgang osv. Her kan du egentlig bare la alle de vanlige innstillingene stå med mindre du har noen spesifikke ekstra behov.

3. Innstillinger på hva leserne kan se

Under «Design» og «Modules» har du mulighet til å redigere hva leserne skal se når de kommer til bloggen din mens den er i vedlikeholdsmodus. Velg en passende overskrift og tekst.

Det kan også være lurt å gi leserne en indikasjon på når bloggen din er forventet å komme ut av vedlikeholdsmodus. Det har litt å si om leserne kan komme tilbake om en time eller 6 måneder. Det kan bli frustrerende for leserne å stadig måtte komme tilbake for å sjekke om bloggen er tilgjengelig. Her har du også muligheten for å la leserne få en e-post når den er klar igjen og ikke minst å gjøre sosiale media sidene dine til bloggen synlig for leserne mens de venter.

 

For deg som vil ha det inn med teskje – Guide til hvordan sette bloggen i maintenance mode:

Hva venter du på? Start din blogg NÅ med One.com

Blopp.no