1 Comment

En dag som turistguide for J.D. Roth

Plutselig stod jeg på toppen av fløien med selveste J.D. Roth, mannen bak den svært suksessfulle nettsiden Getrichslowly.org.

Jeg spaserer de 20 meterne fra hjemmet mitt til hotellet hvor han bor og kjenner at jeg er litt spent på hvordan dagen vil utvikle seg. Ingenting er planlagt annet enn at jeg skal møte han her kl 10. Det er i øyeblikk som dette at jeg skjønner at jeg har litt spesielle interesser, for mens andre gjerne skulle ønske de kunne møte fotballstjerner og kjente skuespillere og artister, så har jeg helt andre personer på min liste. Okei, nå er det ikke slik at jeg har en fysisk liste, men hadde jeg hatt en så hadde J.D. Roth stått på denne listen. Dette er en av de som inspirerte meg til å starte Aksjebloggen for 3 år siden. Han står bak den suksessfulle nettsiden Getrichslowly.org med millioner av lesere og som ble kåret til en av verdens beste økonomiblogger av The Times. Han har også skrevet boken “Your money – The missing manual” . Plutselig står mannen foran meg.

Vi hilser på hverandre før han inviterer meg inn på frokost på hotellet hvor vi rekker å dele litt erfaringer fra økonomibloggeverden og verdenen forøvrig. Han har mange spørsmål om Norge, Bergen og mine nettsider, og jeg har mange spørsmål om han og Getrichslowly.org. Etter frokosten går vi bort til resten av reisefølget hans som sitter på et langbord litt lengre borte i lokalet. Der hilser jeg på flere inspirerende mennesker, deriblandt Chris Guillebeau, forfatteren bak en av mine favorittbøker “The $100 startup” og Benny Lewis, mannen bak “Fluent in 3 months” .

 

I Norge for å feire et stort mål

Det viste seg at hele denne gjengen var kommet til Norge for en veldig spesiell seanse. Chris Guillebeau hadde nemlig nådd et STORT personlig mål ved å besøke Norge og tidspunktet var heller ikke helt tilfeldig. I 2007 satte han seg det ambisiøse målet om å besøke alle landene i verden før han ble 35 år (7.april 2013). Norge var det siste landet igjen på listen og nå var han her, dagen før dagen. Han hadde invitert med seg venner og bekjente til en stor fest for å feire denne måloppnåelsen. Virkelig inspirerende mann! Du kan lese mer fra Chris på bloggen hans: The Art of Non-Conformity

 

Hvordan skape muligheter for deg selv

Etter frokosten inviterte jeg J.D. og kjæresten med på en liten tur for å vise dem litt rundt i Bergen. Første stopp var selvsagt Fløien, stedet hvor bergensere inviterer besøkende for å kunne skryte av den flotte byen sin. Det var her, mens vi stod og skuet utover byen at det slo meg hvordan jeg hadde havnet her. Jeg hadde tatt handling!

For omtrent 1 år siden, samtidig som jeg startet Målbevisst.no hadde jeg begynt å ta innover meg en nytt prinsipp om å takke ja til det meste av muligheter og invitasjoner som dukket opp, men kanskje enda viktigere å selv ta handling og invitere og skape muligheter. Da J.D. Roth skrev et innlegg på Getrichslowly om personlig utvikling (som viste seg å være talen du kan se i videoen nedenfor) dukket det plutselig opp at han tenkte seg en liten tur til Norge til våren. Før jeg i det hele tatt hadde rukket å tenke meg om hadde jeg sendt avgårde en e-post hvor jeg inviterte han med på lunsj når han kom til Norge og tilbød samtidig å vise han rundt hvis han kom til Bergen. Jeg trykket send og forventet egentlig at e-posten ville drukne i tusenvis av andre og aldri bli besvart. Det skulle ta hele 4 måneder før en e-post fra J.D. plutselig dumpet inn i innboksen. Han var veldig interessert i å møtes.

Dette er for meg en påminnelse om hvor viktig det er å selv ta handling for å skape muligheter og selv invitere det eller de en ønsker inn i livet sitt, hadde jeg ikke gjort dette hadde dette møtet aldri funnet sted. Å sende ut en invitasjon er en liten handling som krever svært liten innsats og hvor du har ingenting å tape, i verste fall får du et nei eller ikke et svar i det hele tatt og er dermed på samme plass som om du ikke spurte. Et ja kan du bare få ved å faktisk spørre..

Vi vandret rundt i Bergen i over 4 timer, timer som fløy avgårde mens vi snakket om stort og smått og alt i mellom. Med mange av de samme interessene innenfor personlig utvikling, økonomi og blogging ble det mange interessante samtaleemner. Du kan lese mer fra J.D. Roth på hans nye personlige blogg “More than Money

J.D. Roth på World Domination Summit


Hva venter du på? Start din blogg NÅ med One.com

1 Comment

  1. Knallbra! 🙂

    GetRichSlowly er en blogg jeg har lest uregelmessig i flere år, og jeg syns J.D. Roth er en meget dyktig skribent.

Comments are closed.

Blopp.no