Tjen penger på bloggen med sponsede innlegg

Foto: © Orcea David | Dreamstime

Du kan tjene gode penger på bloggen din ved å slippe andre til på bloggen gjennom sponsede innlegg.

Det finnes mange måter å tjene penger på bloggen din foruten om vanlige annonser. En av de mer vanlige måtene er å la andre aktører slippe til på bloggen din gjennom sponsede innlegg. Du får betalt for at de får lov til å skrive noe på bloggen din eller at du skriver om dem, produktet eller tjenestene de tilbyr.

Sponsede innlegg er veldig attraktivt for annonsører. Mens vanlige bannerannonser stadig blir mer ineffektivt og ignorert av leserne slipper annonsørene rett inn i fokusområdet til leserne gjennom sponsede innlegg. Dette er gull verdt for dem og gull verdt for deg,

Slik får du sponsede innlegg

Det kan ta litt tid fra du starter en blogg til det er realistisk å få sponsede innlegg. Annonsører ønsker gjerne at du har en del lesere og gjerne da innenfor en nisje som treffer deres målgruppe, men det kan være lurt å helt fra starten legge til rett for potensielle annonsører, du vet aldri når de kommer.

Det første du kan gjøre er å lage en egen side med informasjon om hvilke muligheter du tilbyr av annonsering og sponsede innlegg på bloggen din. Sett opp et bestillingsskjema på bloggen din slik at de enkelt kan bastille annonser og sponsede innlegg hos deg.

Til dette anbefaler jeg virkelig å bruke OIO Publisher som gjør jobben med å administrere bestillinger og annonseplasser mye enklere for deg og senker terskelen for potensielle annonsører iå bestille annonse på din blogg.

I tilegg til å legge bloggen til rette for potensielle annonsører som måtte komme over den kan du også oppsøke annonsørene (Såfremt du har litt lesere å vise til).

Når du mener du har en god blogg med gode lesertall kan du rett og slett begynne å ta kontakt med potensielle annonsører innen din nisje. Selg bloggen din inn hos dem og husk får du nei, er det ikke verre enn å gå videre til neste. Kanskje blir du lagt under lupen av noen av de som sier nei, og de kommer tilbake til deg senere, dette har jeg selv opplevd.

En annen mulighet er å registrere deg på Inzpire.me hvor du gjør deg synlig for annonsører som er på leting etter blogger de kan annonsere på, har selv gode erfaringer med denne tjenesten.

Hvor mye skal du ta betalt for et sponset innlegg?

Her finnes det desverre ikke noe fasitsvar. Det kan være lurt å begynne litt lavt i begynnelsen og føle seg fram på hva annonsører er villige til å betale for sponsede innlegg.

Etterhvert som du får tilslag på de prisene du setter kan du skru prisen opp noen hakk. Ikke vær rett for å gå ut for høyt, sier de nei, kan du komme med et nytt tilbud eller spørre dem om hva de er villige til å betale. Betalingsviljen for et sponset innlegg kan variere stort mellom ulike annonsører.

Ellers kan du jo også lete rundt etter andre blogger som ligner din egen og se hva de tar for et sponset innlegg (ikke vær redd for å spørre dem direkte – bloggere pleier å være snille folk som velvillig deler)

Men husk å ikke spam din egen blogg!

Før du går i gang med å selge sponsede innlegg på bloggen din, husk dette: Ikke spam din egen blogg og ALLTID merk innleggene tydelig om at de er sponset.

Det er leserne dine annonsørene ønsker å nå ut til. Hvis du spammer ned bloggen din fylt av ikke relevante og useriøse sponsede innlegg vil du fort oppleve negative tilbakemelding fra leserne dine. Vær ærlig om de sponsede innleggene og vær ærlig i det du skriver i dem. Ikke selg integriteten din – da mister du også leserne dine!

 

3 hendelser på “Tjen penger på bloggen med sponsede innlegg”

  1. Veldig bra innlegg. Det er mange bedrifter som driver med vaskehjelp Oslo, Akershus kan alltid vurdere å annonsere seg på bloggen deres. Lykket til

  2. Unni Kaarmo

    Jeg kunne godt tenkt meg å blogge, for å tjene litt ekstra penger, men jeg vet ikke helt hva jeg skal blogge om. Jeg kan ikke blogge om jobben min, da jeg har taushetsplikt. Jeg kan ikke blogge om familien min, da de ikke vil at jeg skal blogge om dem. Ikke har jeg så mye som skjer ellers som jeg kan blogge om. Jeg syns det er spennende med penger og privatøkonomi, men det er det mange andre som blogger om, og jeg syns det er litt spennende emne med psykisk helse, men er ikke helt sikker på hvordan jeg skal skrive om emnet. Vet heller ikke om det er noe som folk syns er spennende lesning. Jeg er også glad i å gå turer, og tar endel bilder fra turene våre, mine, men vet heller ikke om det er så spennende å lese om det. Da hadde det vært mere spennende å reise, og skrive om det. Men reiser ikke så mye i løpet av året. Så du skjønner sikkert at det ikke er så mye spennende jeg har å komme med. Jeg syns også det er spennende med kosthold og slanking, men føler også at det er veldig mange andre som driver med. Vet ikke helt her også hvordan jeg skal skrive om om emnet. En annen ting jeg lurer på er om blogging etterhvert blir erstattet med Instagram. Ser at noen bloggere har kommet ut på Instagram. Tjener de penger på innleggene sine på Instagram, ved å få følgere der? Eller tjener de penger på en annen måte?

  3. Hei Unni 🙂
    Forstår veldig godt det du skriver her. Har selv hatt veldig mange ulike interesser som ikke nødvendigvis alltid lar seg blogge om, og mange som har latt seg blogge om derav alle de ulike bloggene jeg har. Det første jeg vil råde deg til å legge fra deg er tanken om at «Det er så mange andre som blogger om det». Dette er bare en fordel, det viser bare at det er en stor interesse for temaet og gir også en unik mulighet til å nå ut til et publikum som allerede er interessert i teamet. Jeg har drevet en økonomiblogg som i mange år var en av de mest populære økonomibloggene i Norge, likevel har jeg blitt forbigått så til de grader av helt ferske nye økonomiblogger de siste par årene. Det finnes nå et nettverk der ute av økonomibloggere som raskt kan ta deg inn i varmen, og det er mulig å gjøre seg og sin blogg kjent gjennom kommentarfelt på disse, gjesteinnlegg, bli intervjuet osv. (Dette gjelder selvsagt alle andre temaer også). Jeg kan si det slik at når jeg hadde økonomiblogg i starten når nesten ingen hadde det, så var det mye vanskeligere å nå ut til nye lesere. Andre bloggere er potensielle venner, ikke konkurrenter. Når det er sagt, er det selvsagt som du sier viktig å finne noe du virkelig kan blogge om. Du har veldig mange interesser du kan ta tak i her, men jeg ville fokusert på det området du faktisk ønsker deg en utvikling i livet. Blogger som fenger handler jo i stor grad om dette, at bloggeren skriver om en utvikling/prosjekt som lesere følger og blir inspirert av om det så er et stort prosjekt for å bli gjeldsfri, bli sprek, reise mer til eksotiske steder. Sett i gang din egen utvikling og blogg om det (Dette har vært min grunnfilosofi med alle mine blogger og er også det jeg ser igjen hos de som lykkes med dette i dag) – En blogg med retning og utvikling innen et gitt tema du ønsker en utvikling. Det at blogging blir erstattet med instagram, youtube og podcast har vært spådd i åresvis uten at det har slått til på noe vis. Jeg tror ingenting blir erstattet, det blir heller tilskudd til. Noen liker å skrive og lese, andre liker bilder, mens andre igjen vil ha innhold via podcast og video. Det er rom for alle. På instagram er det mulig å tjene penger f. eks gjennom «sponsede» produktplasseringer eller reklamere for tjenester/produkter du selger selv på egen blogg.

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen